Jan Slagter brengt leden The Cats weer samen voor reünie

The Cats waren één van de meest succesvolle Nederlandse bands in de jaren ’70. Ze scoorden tientallen hits, waaronder ‘One way wind’, ‘Where have I been wrong’ en ‘Lea’. Daarom wil Jan Slagter de band op 1 januari nog een keer in de schijnwerpers zetten.

Jan Slagter met The Cats v.l.n.r. Piet Veerman, Arnold Mühren, Jaap Schilder, Piet Keizer | Foto: Omroep Max

In het programma ‘The Cats nog één keer samen, een eerbetoon‘ haalt omroepdirecteur Jan Slagter herinneringen op met alle – nog in leven zijnde – bandleden. Dit eerbetoon is te zien op zondag 1 januari om 21.30 uur op NPO 2. Eerder die dag is het concert ter ere van het twintigjarig bestaan van de Tribute to The Cats Band te zien. Omroep Max zendt dit jubileumconcert op 1 januari om 17.10 uur uit op NPO 2.

De vier nog levende bandleden zijn tussen de 70 en 80 jaar oud en wonen nog altijd in Volendam. Speciaal voor het programma ‘The Cats nog één keer samen, een eerbetoon‘ hebben alle Cats tijd gemaakt voor deze bijzondere bijeenkomst: een unieke, éénmalige reünie. In dit eerbetoon speelt de muziek van The Cats de hoofdrol. Jan Slagter haalt met leadzanger Piet Veerman, bassist Arnold Mühren, gitarist Jaap Schilder en gitarist Piet Keizer herinneringen op aan de succestijd, de druk en de lol die de band in hun hoogtijdagen beleefden.

The Cats waren de grondleggers van de palingsound. Ze verkochten meer dan 13 miljoen platen, cassettebandjes en cd’s. De band noteerde maar liefst zesendertig Top 40-hits, waarvan vijf nummer-1-noteringen. [RadioWereld.NL]