Max Magazine grootste omroepblad van Nederland

Max Magazine, het wekelijkse lifestyle-omroepblad van Omroep Max, is met een betaalde printoplage van 218.774 – abonnementen en losse verkoop – het grootste betaalde tijdschrift van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe Hoi-cijfers van de afgelopen vier kwartalen van het Nationaal Onderzoek Multimedia.

Max Magazine is het enige omroepblad dat in deze periode de oplage ziet stijgen met 5.344 nieuwe lezers. De overige omroepbladen daalden opnieuw in oplage. Het omroepblad is al jarenlang het best verkopende omroepblad van Nederland, gevolgd door de Mikro Gids (151.953), Tros Kompas (132.828) en Veronica Magazine (132.380). Max Magazine bestaat in maart 2023 alweer tien jaar.

Max verdringt naast andere omroepbladen ook vrouwenblad Libelle van de eerste plaats, dat daalt naar een oplage van 216.336. Plus Magazine is met 204.290 nummer drie, terwijl glossy Linda. met 175.312 naar de vierde plaats terugzakt.

Jan Slagter: “Toen we tien jaar geleden begonnen met Max Magazine had ik er het volste vertrouwen in dat dit een groot succes zou worden. Natuurlijk vind ik het fantastisch dat dat is uitgekomen en honderdduizenden lezers wekelijks zo veel leesplezier halen uit ons veelzijdige blad.”[RadioWereld.NL]