Radiopresentator Peter de Bie stopt om gezondheidsredenen met ‘Nieuwsweekend’

Na ruim 28 jaar en meer dan 1350 uitzendingen op zaterdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur neemt presentator Peter de Bie afscheid van de radio, hij presenteert zaterdag 17 december voor het laatst ‘Nieuwsweekend’ bij Omroep Max op NPO Radio 1. Mieke van der Weij, met wie Peter sinds 1996 een duo vormt bij Nieuwsweekend, blijft op haar post.

Foto: Nico Kroon/Max

De 72-jarige De Bie stopt vanwege gezondheidsredenen. “Ik heb een hele gemene bacterie, waarvan ik achteraf hoorde dat één op de drie mensen er dood aan gaat”, zo vertelt hij in Max Magazine. Daardoor zit hij nu regelmatig in een rolstoel.

Voordat het radioprogramma ‘Nieuwsweekend’ in januari 2018 bij omroep Max kwam, werd het als Nieuwsshow uitgezonden bij de Tros/AvroTros. De eerste uitzending was op dinsdag 13 september 1983, gepresenteerd door Wim Bosboom en Mireille Bekooij. In maart 1994 nam Peter de Bie het stokje over van Wim Bosboom, twee jaar later voegde Mieke van der Weij zich bij hem.

Directeur Jan Slagter: “Een radio-icoon gaat ons verlaten. We zijn Peter de Bie veel dank verschuldigd voor zijn scherpe gesprekken op zaterdagochtend, met een vleugje cynisme en veel humor. We zullen hem missen en wensen hem alle geluk toe, samen met Dieuwertje, de kinderen en kleinkinderen.

Peter de Bie zegt over zijn afscheid, met een ferme knipoog: “Ik ben het eens met wat de kranten dan schrijven: Het werd hoog tijd om te gaan, aldus een hevig geëmotioneerde Peter de Bie”.

Wie Peter de Bie opvolgt, wordt op een later moment bekendgemaakt. [RadioWereld.NL]