Herman neemt het stokje over van Matthijs van Nieuwkerk

Herman van der Zandt vervangt Matthijs van Nieuwkerk dit jaar als presentator van ‘Top 2000 a gogo‘, zo heeft de NTR bekendgemaakt. Het programma is van 26 tot en met 31 december te zien op NPO 1. De Top 2000 Quiz, die Van Nieuwkerk ook zou presenteren, gaat niet door. Vanwege alle ophef werd vorige week al besloten dat Van Nieuwkerk de programma’s dit jaar niet gaat presenteren.

Foto: NTR

Herman van der Zandt: “De NTR heeft mij gevraagd om voor één keer gastheer te zijn van dit geliefde programma. Dat kan ik moeilijk naast me neerleggen. Het Top 2000-café is voor mij bekend terrein. Ik heb een brede muzieksmaak, maar ben toch ook vooral een kind van de jaren ’80. Samen met Leo en de redactie wil ik er een geweldige jaarafsluiting van maken.

Willemijn Francissen (Mediadirecteur NTR): “We zijn blij dat de Top 2000 a gogo in 2022 toch kan doorgaan, zowel voor het team als voor het publiek. We hebben in Herman een presentator gevonden die een liefhebber is van het programma, veel weet van muziek en veel ervaring heeft met programma’s die een breed publiek aanspreken. Het team van de Top 2000 verheugt zich erop om met Herman en Leo het Top 2000 café in te gaan.

Ook verschijnen er nieuwe afleveringen van “Top 2000: The Untold Stories“, waarin Leo Blokhuis mini-documentaires brengt over bekende bands en artiesten.

Top 2000: De Opening
Vlak voordat de Top 2000 op NPO Radio 2 van start gaat, kijkt Leo Blokhuis vooruit naar de lijst der lijsten. Dit doet hij samen met deejays die dit jaar de Top 2000 presenteren. ‘Top 2000 – De Opening’ is een programma met live optredens, mooie muziekfragmenten en persoonlijke verhalen. Aansluitend verzorgt deejay Bart Arens, tevens directeur Radio NPO, de kick-off, waarmee de Top 2000 officieel van start gaat om 22.40 uur op NPO. [RadioWereld.NL]