Search
Close this search box.

Zo begon Astrid Kersseboom in de ochtend op NPO Radio 1 (audio)

Astrid Kersseboom heeft maandagochtend haar debuut gemaakt als vaste presentatrice van het NOS Radio 1 Journaal. Samen met nieuwslezer en co-host Wouter Walgemoed verzorgt ze voortaan het dagelijkse ochtendprogramma op NPO Radio 1.

Foto: NOS

Goeiemorgen, het is maandag 3 januari 2022, het eerste Radio 1 Journaal van Wouter en mij”, zo opende Kersseboom de uitzending maandagochtend om 6 uur. ”Het gaat dus wat anders klinken vanaf nu, maar veel blijft hetzelfde. We zitten bovenop het nieuws met alles wat je moet of wilt horen.”

Kersseboom heeft na zes jaar het stokje overgenomen van Jurgen van den Berg, die naar de middag is verhuisd. “We vinden het een eer dat we het mogen doen”, aldus Kersseboom, die het programma “één van de mooiste programma’s op Radio 1” noemt.

In een recent interview gaf ze aan haar eigen stempel op het programma te willen drukken en ook wat te willen schuiven met items.

Daarnaast is de rubriek ‘De kritiek van Jan Publiek’ omgedoopt in ‘Een reactie aan de redactie’.

Maandag is NPO Radio 1 gestart met de vernieuwde programmering. Afgelopen zaterdag is het station al gestart met Sander Guis en Wendy Duivenvoorde als nieuwe stationvoices.

Hoe de start van het Radio 1 Journaal met Kersseboom klonk, is hieronder terug te luisteren. [RadioWereld.NL]

2 reacties