Search
Close this search box.

NOS maakt shortlist nieuwe stem voor ‘Het Oog’ bekend

De jury onder leiding van Rob Trip heeft de longlist van 170 stemmen teruggebracht tot een shortlist van 11 namen. In de uitzending van ‘Met het Oog op Morgen’ van vrijdagavond 2 februari vertelde Rob Trip welke 11 namen de shortlist hebben gehaald.

Foto: NOS

Al sinds de allereerste uitzending, op 5 januari 1976, is Hans Hogendoorn (76) de stem van de iconische tune van NOS Met het Oog op Morgen. “Toch is het beter om nu al een opvolger te zoeken en niet te wachten tot het moment dat ik dit niet meer kan doen.

Zie ook: Hans Hogendoorn stopt: Nieuwe Stem gezocht voor ‘Met het Oog op Morgen’

Na bijna 17.000 uitzendingen besloot de NOS met een publiekswedstrijd op zoek te gaan naar een nieuwe stem. Sinds de wedstrijd begon, heeft een overweldigend aantal van 7.183 mensen hun stem ingesproken in de speciale online opnamestudio. Om alle inzendingen te kunnen beluisteren en goed te kunnen beoordelen, is de actie vroegtijdig ingekort.

Zie ook: Zoektocht naar nieuwe stem voor ‘Het Oog’ wegens succes ingekort

De shortlist (in alfabetische volgorde):
Joshua Albano
Jacqueline Blom
Esther Floor
Hanneke de Jonge
Helga Kok
Thekla Reuten
Gijs Scholten van Aschat
Annet van Wiechen
Joost van Wijk
Gerja Wolf
Eva Zwaving

Foto: NOS.
Juryoverleg voor de Nieuwe Stem voor het Oog. V.l.n.r. Bart Leferink, Rob Trip, Fleur Wallenburg, Fernando Halman

Op zaterdagavond 10 februari zal in een speciale live uitzending van ‘Met het Oog op Morgen’ vanuit Amsterdam de nieuwe stem van Het Oog bekend worden gemaakt. De jury bestaat uit Rob Trip (voorzitter) presentator NOS Met het Oog op Morgen, NOS Journaal, Fleur Wallenburg, presentator Nieuws&Co, NOS stemcoach, Fernando Halman, stemacteur en Bart Leferink, plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws. [RadioWereld.NL]