Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO zoekt adjunct zendermanager voor Radio 5

NPO Radio 5 krijgt een eigen adjunct zendermanager. De NPO heeft hiervoor donderdag een vacature geplaatst. Momenteel leidt Peter de Vries zowel NPO Radio 2 als NPO Radio 5, maar hij krijgt nu dus ondersteuning.

De NPO zoekt iemand die “een verbindende rol richting de omroepen” speelt en voor een “breed gedragen programmatische koers met programma’s van de omroepen met publieke waarde zorgt”.

De nieuwe adjunct zendermanager werkt direct onder De Vries en “fungeert in de dagelijkse praktijk als zijn co-piloot, in de breedste zin van het woord.” Het is voor het eerst in jaren dat NPO Radio 5 een eigen zenderbaas krijgt. Al sinds de jaren ’90 heeft Radio 5 dezelfde zenderbaas als Radio 2. Dit in tegenstelling tot NPO Radio 1, 3FM en NPO Klassiek, die wel elk een eigen zendermanager hebben. [RadioWereld.NL]