Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tien jaar koningschap Willem-Alexander bij de NOS

Eind april is het tien jaar geleden dat koning Willem-Alexander werd ingehuldigd met een groot feest in Amsterdam. Aan dit jubileum besteedt de NOS aandacht in een live-programma op locatie in Den Haag. Willem-Alexander is daarbij niet aanwezig.

Foto: ©RVD – Robin Utrecht

Geert Mak en Marcia Luyten zijn gasten die wel aanwezig zijn. Met Rob Trip praten ze in het bijzijn van publiek over het functioneren, de waarde en toekomstbestendigheid van de monarchie.

Uit de jaarlijkse NOS Koningsdag-enquêtes blijkt dat de steun voor de monarchie de afgelopen tien jaar ernstig is gedaald. Dat geldt ook voor de tevredenheid over het functioneren van de koning. Op dit moment vindt 53% dat de monarchie moet worden afgeschaft.

In de uitzending zijn ook beelden te zien van de belangrijkste momenten uit het koningschap van Willem-Alexander. Wat is de overheersende indruk na tien jaar Willem-Alexander? Hoe heeft hij het koningschap ingevuld? En ook: hoe houdbaar is onze monarchie nog in deze ingewikkelde tijd? ‘NOS 10 jaar Willem-Alexander en de monarchie’ is te zien op zaterdag 15 april vanaf 20.35 uur op NPO 2. [RadioWereld.NL]