Zoek
Sluit dit zoekvak.

Staatssecretaris vraagt extra tijd voor wijzigingsplannen lokale omroep

Het debat van staatssecretaris Uslu met de Tweede Kamer over de wijzigingen aan het stelsel van de lokale publieke omroepen is met ruim een maand uitgesteld. Dit meldt de NLPO in haar nieuwsbrief.

Foto: RadioWereld

Reden voor het uitstel is dat OCW, VNG en de NLPO meer tijd nodig hebben om de toekomstige relatie tussen gemeenten en lokale omroepen vorm te geven. OCW zit aan tafel namens de staatssecretaris, VNG namens de gemeenten en de NLPO namens de omroepen.

Het Kabinet wil de financiële afhankelijkheid van omroepen van gemeenten verkleinen en tegelijkertijd extra investeren in een vaste basisbekostiging van de omroepen via het Rijk. Deze veranderingen werden eind vorig jaar aangekondigd.

De verwachting is dat de staatssecretaris voor 1 juni haar plannen naar de Tweede Kamer zal sturen. [RadioWereld.NL]