Search
Close this search box.

VS: Ochtendnieuws-anchor Lee Harris na bijna 30 jaar weg bij 1010 WINS

Lee Harris, al bijna 30 jaar de vertrouwde stem in de ochtend op de nieuwszender 1010 WINS in New York City, vertrekt bij de radiozender. De nieuws-anchor ruilt radio in voor televisie, waar hij achter de schermen aan de slag gat bij de kabeltv-zender NewsNation. Vrijdag (5 mei) is Harris voor het laatst te horen op WINS.

Foto: video still Youtube

Zes woorden waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou schrijven…Lee Harris vertrekt bij 1010 WINS”, schreef Ben Mevorach, hoofd nieuws bij 1010 WINS-eigenaar Audacy, dan ook toepasselijk in een e-mail aan zijn collega’s.

Harris was sinds 1995 anchor van het ochtendblok op 1010 WINS. Dagelijks praatte hij miljoen en New Yorkers bij over de toestand in de stad en de rest van de wereld. Met in blokken van 20 minuten de gebruikelijke ingrediënten: nieuws, sport, weer, verkeer (elke 10 minuten) en economisch nieuws.

De stem van Harris in de ochtend op 1010 WINS is voor vele New Yorkers net zo vanzelfsprekend als dat Edwin Evers op 538 was of Jan de Hoop bij het RTL Ontbijtnieuws.

Ook op de beruchte ochtend van 9/11 was het Harris die zo goed mogelijk probeerde aan de luisteraars probeerde duidelijk te maken wat voor ramp de stad had getroffen.

Een ongelofelijke kans was er voor nodig om me te overtuigen om na bijna 30 jaar 1010 WINS te verlaten”, aldus Harris. “Maar bij NewsNation krijg ik de mogelijkheid om de manier waarop verslag wordt gedaan van het nieuws en hoe dit gepresenteerd wordt in dit land fundamenteel te veranderen. Die kans kon ik niet laten schieten.

Wie Harris op gaat volgen in de ochtend is nog niet bekend. [RadioWereld.NL]