Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: WABC haalt programma Rudy Giuliani van de radio

De talkzender 77 WABC in New York City heeft afgelopen vrijdag het dagelijkse radioprogramma van Rudy Giuliani geschrapt. De presentator weigerde gehoor te geven aan het dringende verzoek van de zenderleiding om niet langer de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 te betwisten in zijn show.

Foto: Pixabay

We hebben hem twee keer gewaarschuwd,” zegt WABC-eigenaar John Catsimatidis tegen de New Ork Times. “En ik kreeg een bericht van hem dat hij weigerde gehoor te geven aan ons verzoek. Ik had daarom geen andere keuze om hem te schorsen.

De voormalige burgemeester van New York City en advocaat van Donald Trump was sinds januari 2021 elke werkdag tussen 15 en 16 uur te horen op WABC. Hij ging aan de slag bij de radiozender, nadat pogingen om in opdracht van Trump de verkiezingsuitslagen in enkele Staten waar Joe Biden won op een mislukking uitliepen. Dit kreeg eind vorig jaar nog een staartje toen Giuliani werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 148 miljoen Dollar aan twee stemmentellers in de staat Georgia, om dat hij de vrouwe en haar dochter zonder bewijs had beschuldigd van fraude bij het tellen. Begin dit jaar werd hij failliet verklaard.

Overigens was Giuliani niet in loondienst bij WABC. Hij kreeg een percentage van de reclame-inkomsten die zijn programma genereerde. Naar verluidt gaat het om een bedrag van 15.000 Dollar per maand.

afgelopen vrijdag werd Giuliani vervangen door lunchpresentator Curtis Sliwa, maar heette het programma nog wel ‘The Rudy Giuliani Show’. Inmiddels zijn alle verwijzingen naar Giuliani van de website van WABC verdwenen. [RadioWereld.NL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *