Zoek
Sluit dit zoekvak.

AvroTros tekent protest aan bij EBU tegen gang van zaken rond Joost Klein

AvroTros heeft daarom bij de European Broadcasting Union (EBU) protest aangetekend tegen de diskwalificatie van Joost Klein. Dit werd bekendgemaakt door algemeen directeur Taco Zimmerman tijdens de uitzending van EenVandaag op zaterdagavond. Later heeft ook de NPO protest aangetekend.

Foto: Still YouTube

Klein werd afgelopen zaterdag gediskwalificeerd door de EBU voor het Eurovisie Songfestival. Hij zou een cameravrouw van het Songfestival hebben bedreigd.

Zimmerman heeft bevestigd dat ondanks de pogingen om Klein alsnog aan de finale te laten deelnemen, de EBU de diskwalificatie heeft gehandhaafd. De directeur uitte zijn frustratie over de situatie en noemde de diskwalificatie “buitenproportioneel“.

Hij benadrukte dat Klein gediskwalificeerd werd nadat hij een dreigende beweging naar een camera zou hebben gemaakt, omdat hij niet gefilmd wilde worden. Zimmerman voegde eraan toe: “Maar meer dan dat ook niet.” De Zweedse politie heeft het onderzoek naar Klein nu inhoudelijk afgerond en het dossier overgedragen aan het openbaar ministerie (OM) in Zweden. [RadioWereld.NL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *