Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis

NPO Radio 1 schenkt de komende weken veel aandacht aan de Europese verkiezingen en gaat daarbij het land in om in gesprek te gaan met het publiek.

Tijdens de verkiezingscampagne op NPO Radio 1 is het ‘DIDD Verkiezingscafé’ opnieuw geopend. Van dinsdag 21 tot en met vrijdag 31 mei wordt dagelijks om 18.30 uur een Europese lijsttrekker samen met een landelijk partij kopstuk geïnterviewd over hun politieke plannen.

Het ‘DIDD Verkiezingscafé’ vindt steeds plaats op een andere locatie in het land. Het programma is elke werkdag te horen op NPO Radio 1 en te zien op het YouTube-kanaal van de radiozender.

Bureau Buitenland
Wat moet je weten voordat je gaat stemmen en waarom zou je stemmen? ‘Bureau Buitenland’, iedere werkdag van 13.30 tot 14.00 uur, stapt de komende tijd aan boord van de ‘EUropa Express’ en volgt het spoor naar de Europese verkiezingen.

De programmamakers doen verschillende stations aan om te zien wat er speelt in de lidstaten en welke thema’s in de campagnes de boventoon voeren, zoals landbouw, vergroening, migratie, veiligheid en Europese uitbreiding.

NOS Europa Kiest
De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni. Nederland gaat op donderdag 6 juni naar de stembus. Die avond is vanaf 20.30 uur het programma ’NOS Europa Kiest: de Stemming’ op NPO Radio 1 te horen, met daarin exitpolls, politieke duiding en reacties.

Op zondag 9 juni hebben alle Europese lidstaten gestemd en vanaf 20.30 uur is ’NOS Europa Kiest: de Uitslagen’ te horen. Een programma met duiding, reacties en om 23.00 uur de prognose van de samenstelling van het Europees Parlement en de definitieve uitslag van Nederland.

Bureau Buitenland special 10 juni
De dag na de verkiezingen, als de uitslagen van alle landen bekend zijn, is van 13.30 tot 14.30 uur een extra lange Bureau Buitenland te horen op NPO Radio 1. Presentatoren Sophie Derkzen en Tim de Wit duiden de uitslagen samen met hun gasten vanuit Hilversum en Brussel. [RadioWereld.NL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *