Search
Close this search box.

Regionale publieke omroepen organiseren songfestival

Na het Eurovisie Songfestival komt er nu ook een ‘Regio Songfestival’. De regionale publieke omroepen organiseren dit allereerste regionale songfestival aan het einde van het jaar in de Stadsschouwburg van Utrecht. Nog nooit eerder werkten alle dertien regionale omroepen uit Nederland samen aan zo’n grootschalig en evenement.

Het Regio Songfestival is een initiatief van de 13 regionale publieke omroepen die Nederland telt. Elke omroep vaardigt een deelnemer af, en het is aan de omroepen om te bepalen of er voorrondes gehouden worden.

Voorwaarde voor deelname is dat de artiest of groep nog geen Top 40-hits heeft gehad en zingt in de taal van de eigen streek. Dat kan Limburgs, Brabants, Nedersaksisch, Zeeuws of Fries zijn, maar bijvoorbeeld ook Creools of Nederlands.

Doel van het festival is het vieren van de veelheid aan talen, streektalen en dialecten in Nederland. Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury en een publieksjury.

De allereerste editie wordt op zaterdag 4 november gehouden. Het programma zal vanaf 20.30 uur circa twee uur live te volgen zijn via de televisie van alle 13 regionale omroepen. De regionale publieke omroep die de winnaar heeft afgevaardigd zal de host zijn van de eerstvolgende editie. [RadioWereld.NL]