Zoek
Sluit dit zoekvak.

Overval onder etherpiraten levert Almeloër drie jaar gevangenisstraf op

De 37-jarige Jan K. heeft deze week van de rechter een flinke straf gekregen. Hij moet drie jaar de gevangenis in voor een woningoverval bij een conculega etherpiraat in Almelo.

Foto: Pixabay

De man was net vrij na een eerdere veroordeling. Toch drong hij begin januari een woning binnen en bedreigde hij daar een vrouw met een mes. En daarna eiste hij de in de woning aanwezige zendapparatuur. “Zeg maar dat Jantje K. is geweest“, schreeuwde hij naar de vrouw.

De bedreiging zou te maken hebben met een conflict in de etherpiratenwereld. Onder etherpiraten ontstaan soms conflicten over wie op welk tijdstip op een bepaalde frequentie mag uitzenden. Etherpiraten spreken onderling vaak af wie op welk tijdstip en op welke FM frequentie mag uitzenden, zodat iedereen aan bod komt en ze mekaar niet storen.

De man was volgens de Tubantia al een bekende van justitie en eerder veroordeeld voor geweldsdelicten. Hij moet ook nog 487 dagen uitzitten voor een eerdere straf. Het OM had 3.5 jaar geëist maar dat is drie jaar geworden. De man, die mogelijk een licht verstandelijke beperking heeft, moet de slachtoffers ook een bedrag van 3000 euro aan schadevergoeding betalen. [RadioWereld.NL]