Jeroen Kijk in de Vegte: “Ik zou hier nog zo 10 jaar mee door kunnen gaan”

Ochtendshows vond Jeroen Kijk in de Vegte vroeger maar zwaar. Maar sinds hij met Jan-Willem Roodbeen de ochtendshow op NPO Radio 2 presenteert staat hij hier anders in. “Het is makkelijker dan dat het ooit geweest is eigenlijk”, zo zegt hij in de podast ‘De Broadcast’. “Ik heb er geen enkele moeite mee. Ik zou hier nog zo 10 jaar mee door kunnen gaan.

Foto: BnnVara / Annemieke van der Togt

Naast NPO Radio 2 heeft Kijk in de Vegte in het verleden ook gewerkt voor Veronica FM, Qmusic, Caz en 3FM. Bij de laatste zender werkte hij in 2004 samen met Ruud de Wild. Nadat het programma stopte, maakte Jeroen de overstap naar televisie, wat voor hem een logische vervolgstap was.

Ik heb nu het allerleukste gedaan bij de radio dat er maar zou kunnen gemaakt worden, dus wat moet ik hierna dan nog gaan doen“, blikt Kijk in de Vegte terug op die tijd. “Wat is dan het volgende wat ik zou kunnen uitvinden om er een logisch gevolg aan te geven. Dat kon ik gewoon niet bedenken op dat moment“. Vervolgens ging hij aan de slag voor Veronica TV.

Bij Veronica FM werkte de deejay samen met Robert Jensen, de broer van Frank Dane, en in de podcast wordt er gesproken over de spanningen die soms tussen hen ontstonden. “Dat was juist ook leuk, dat vond ik ook te gek“, vertelt Kijk in de Vegte. “En misschien dat je juist ook wel weer, nu, zoiets of zo iemand zou moeten hebben op de radio die het juist wel zegt. En die daardoor juist gaat lopen poeren in die wondjes van al die ‘wokeheid’.

De complete podcast De Broadcast is hieronder te beluisteren. [RadioWereld.NL]