Nieuwe programma’s en audiovormgeving voor Omroep Brabant (audio)

Omroep Brabant lanceert dit weekend nieuwe radioprogramma’s. Nieuw talent Bjorn Wilbers is voortaan op vrijdagavond te horen, terwijl John van Vroenhoven een programma op zaterdagmiddag krijgt. Daarnaast is de regionale publieke radiozender in een nieuw audiojasje gestoken. 

Op vrijdagavond tussen 19 en 21 uur is voortaan ‘WieKent Bjorn?!’ op te horen Omroep Brabant Radio met de 25-jarige Bjorn Wilbers uit Tilburg. Aanvankelijk dacht dat hij zijn passie had gevonden in musical. Van jongs af aan wilde hij niets liever dan op het podium staan. Maar toen dat eenmaal was gelukt, bleek het toch niet wat voor hem. Via het vak van geluidstechnicus, vond Wilbers een ander podium: in de radiostudio.

Elke vrijdagavond mag Wilbers dan ook plaatsnemen op het radiopodium van Omroep Brabant. “Het is te gek om mensen te vermaken, op de radio kan ik alles geven. Ik hoop in mijn programma een soort vriendengroep-gevoel te creëren. Dat je het gevoel hebt alsof je bij een leuke club mensen op het terras aansluit.

Meer veranderingen
Er verandert overigens nog meer in het weekend op de radiozender van Omroep Brabant. Afgelopen zaterdag heeft Richard van den Beld zijn laatste Platenbeld gemaakt. Vanaf dit weekend is tussen 14 en 18 uur ‘De Tijdmachine’. John van Vroenhoven gaat daarin terug naar de jaren 70, 80 en 90. Van Vroenhoven was het afgelopen jaar al meerdere keren als invaller van Hubèrt Mol in ‘Brabants Bont’ te horen.

Ook de zondag verandert: het sportprogramma de ‘Zuidtribune’ is met zomerstop. Komende weken is tijdens de lunch tussen 12 en 14 uur ‘Stef Special’ met Stef van Duijnhoven te horen.

Nieuwe audiovormgeving
Sinds maandag heeft Omroep Brabant een nieuw jinglepakket in gebruik dat geproduceerd is door Top Format in Haarlem. Top Format is al sinds eind jaren ’80 vaste leverancier van de jinglepakketten.

Het pakket bevat volgens Jingleweb.nl vijf jingles uit het oude pakket uit 2017, die opnieuw zijn ingezongen. Daarnaast is er een nieuwe uuropener en nieuwe vormgeving voor onder meer nieuws, weer en verkeer. Maurice Verschuuren blijft de stationvoice van het station.

Een demo van het nieuwe pakket is hieronder te beluisteren. [RadioWereld.NL]