Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO hoopt dat aantal bekende radionamen zich gaan bemoeien met Blend

De NPO hoopt dat een aantal bekende radionamen zich gaan bemoeien met de nieuwe digitale radiozender NPO Blend. Vorige week ging de zender van start met non-stop muziek, maar vanaf januari begint de daadwerkelijke programmering.

Met Blend richt de NPO zich op het publiek dat zich te oud voelt voor FunX, de urban jongerenzender van de NPO. NPO Blend brengt momenteel een non-stop muziekmix van R&B, afro, new soul, hiphop en veel classics uit de nineties en zeroes.

De NPO wil met Blend echter meer dan alleen non-stop muziek brengen. “We wilden nu gewoon alleen starten. En hopelijk krijgen de omroepen en de makers nu zin om aanbod te gaan maken”, zegt zendermanager Menno de Boer, die samen met Chanelva Riervan FunX de kar trekt, tegen het ANP.

Elke omroep kan z’n steentje bijdragen”, vervolgt De Boer. “We zitten nu in een fase waarin gepitcht kan worden en straks proberen we zo goed mogelijk met al die stukjes de zender in te kleuren. Hopelijk zitten er heel goede en onderscheidende voorstellen bij.

NPO Blend is te beluisteren via internet en DAB+. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Weer een hobbiezendertje van een NPO baasje betaald door de belastingbetaler .
    Ouderen hebben niks wat radio betreft behalve Radio 5 met veel gepraat of de E.O. Fruitmand niet eens op FM want daar zit de slechts beluisterde zender op voor de jongen 3 FM.