Golden Earring’s Radar Love nieuwe nummer 1 in Top 1000 Allertijden

De Top 1000 Allertijden is sinds vrijdag weer te horen op Radio Veronica. ‘Radar Love’ van Golden Earring is de nieuwe nummer 1 in de lijst, die is samengesteld door Radio Veronica en de luisteraars. Tot en met vrijdag 24 november wordt de lijst dagelijks uitgezonden op Veronica.

Foto: Veronica

De lijst van 2023 onderscheidt zich door een opmerkelijke mix van stijlen en nummers. Queen komt, met maar liefst 26 nummers, het vaakst voor in de Top 1000, gevolgd door Bruce Springsteen, met 18 vermeldingen. Een opvallende plaat tussen de klassiekers is ‘Son Mieux’ met Multicolor (2022), die de lijst een hedendaagse impuls geeft. In de Top-100 staan in totaal acht Nederlandse noteringen, waarbij Golden Earring en Di-Rect de vlaggendragers zijn met respectievelijk 3 en 2 vermeldingen.

Golden Earring op de radar
In de Top-3 van dit jaar staat Golden Earring met “Radar Love,” dat in 2023 zijn 50-jarig jubileum viert. Dit misschien wel bekendste nummer uit de Nederlandse popgeschiedenis, staat dit jaar op de eerste plek. “Radar Love” stond 50 jaar geleden drie weken lang bovenaan de Nederlandse hitlijsten en heeft ook wereldwijd indruk gemaakt. Opmerkelijk is dat dit jaar “Black” van Pearl Jam zakt naar de tweede plaats, nadat het zowel afgelopen jaar als het jaar ervoor werd verkozen tot nummer 1. Deze verandering plaatst “Hotel California” van Eagles op de derde plek in de Top 1000 Allertijden.

Utrecht Centraal waar beeld en geluid samenkomen
Naast de klanken van de Top 1000 Allertijden brengt Radio Veronica een visueel eerbetoon aan Golden Earring. Op Utrecht Centraal staat een pop-up fototentoonstelling, geopend door de bassist Rinus Gerritsen. De expositie is gratis toegankelijk en blijft dag en nacht open tot zondag 26 november.

De Top 1000 Allertijden is tot en met vrijdag 24 november te horen te horen op Radio Veronica. De lijst begint elke dag om 6 uur en loopt tot 19 uur door. Van 19 uur tot 6 uur worden alle nummers van die dag nog een keer herhaald.

Op zaterdag 25 november staat het radiostation in het teken van tracks die de lijst net niet hebben gehaald en op zondag 26 november wordt de Top 1000 Allertijden met een herhaling van de Top 100 afgesloten door Radio Veronica deejay Rob Stenders. [RadioWereld.NL]