Nieuwe digitale radiozender met hiphop en soulmuziek van start bij NPO

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft donderdag de gloednieuwe digitale radiozender NPO Blend gelanceerd. Het betreft een ambitieuze pilot die minimaal een jaar zal duren. Blend is gericht op de generaties die zijn opgegroeid met NPO FunX en die verlangen naar “een volwassener geluid“.

Chanelva Rier, zendermanager van FunX, en Menno de Boer, zendermanager van NPO 3FM, hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het nieuwe radiostation dat via DAB+ uitzendt: “Met de pilotzender bieden we de luisteraars tussen de 35 en 54 jaar een gevarieerde mix van R&B, afro, new soul, hiphop en veel classics uit de nineties en zeroes. Vooral in het begin zal de nieuwe zender in het teken staan van een breed scala aan muzikale stijlen. Luisteraars kunnen er straks ook terecht voor nieuws, cultuur en verhalen die de doelgroep aanspreken.

De lancering van de zender volgt op een protestactie van enkele tientallen muzikanten afgelopen zomer. Zij uitten kritiek op de NPO vanwege een vermeend gebrek aan aandacht voor specifieke muziekgenres.

Jurre Bosman: “Als publieke omroep willen we voor zoveel mogelijk mensen in Nederland radio en podcasts maken. Elke week bereiken we met audio meer dan zes miljoen mensen. Toch voelen we ons uitgedaagd om het aanbod te verbreden. Ik ben trots op de lancering van NPO Blend, waarmee we samen met de omroepen hopelijk nieuwe luisteraars aan ons binden.” [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Waarom voor die leeftijdsgroep? Andere luisteraars kunnen die muziek toch ook waarderen?