Wijnand, Sophie en Barend in het Glazen Huis

Wijnand Speelman, Sophie Hijlkema en Barend van Deelen zitten dit jaar in het Glazen Huis. De drie deejays van NPO 3FM gaan van 17 tot en met 23 december tijdens de 20e editie van 3FM Serious Request radio maken vanaf de Grote Markt in Nijmegen.

Foto: 3FM

Traditiegetrouw voert de jongerenzender van de publieke omroep in de week voor kerst weer actie voor het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Stichting ALS Nederland. ALS doet onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte en hulpmiddelen biedt aan mensen die ALS hebben.

Niet eten én geen mobiel
De Glazen Huis-deejays krijgen dit jaar een extra uitdaging: zij moeten tijdens de actieweek hun mobiele telefoon inleveren en kunnen daarom alleen contact met het thuisfront onderhouden via de radio of tijdens een bezoek aan het Glazen Huis. Dit natuurlijk naast het verbod op eten, de hele week teren ze op de welbekende sapjes. Sophie Hijlkema en Barend van Deelen zaten vorig jaar ook al in het Glazen Huis.

Wijnand Speelman: “Ik heb nog nooit in het Glazen Huis gezeten, dus die hele nieuwe ervaring lijkt mij fantastisch. Nijmegen is een prachtige stad en als de mensen net zo mooi zijn, dan verwacht ik een hele goede week.”

Barend van Deelen: “Om dit samen met Wijnand te doen, dat is fantastisch! Hij is mijn beste vriend, en vroeger maakten wij altijd al samen programma’s op 3FM. Nu zijn we eindelijk weer herenigd!. Tijdens de voorbereidingen lach ik mij al rot, dus dat belooft wat te worden in het Glazen Huis in Nijmegen.

Sophie Hijlkema: “Met het geld dat we ophalen kan onderzoek naar ALS meer en sneller gebeuren, en krijgen mensen die ALS hebben hulpmiddelen om het leven dat ze nog hebben, zo prettig mogelijk te maken. ALS is nu nog een dodelijke ziekte, maar het doel is om het volledig de wereld uit te helpen.” [RadioWereld.NL]