Andrew Makkinga nieuwe presentator Kunststof op NPO Radio 1

Kunststof voegt vanaf 2024 Andrew Makkinga toe als presentator, waarmee het presentatieteam van hét NTR kunst- en cultuurprogramma op NPO Radio 1 weer compleet is. Eerder werd ook Willemijn Veenhoven aan het presentatieteam toegevoegd

Foto: Andrew Makkinga

Hoofdredacteur Annemiek Kortlang: “Hij brengt zijn eigen, nieuwe expertise mee en jarenlange ervaring als interviewer van artiesten uit binnen- en buitenland. Ik verheug me dan ook zeer op mooie gesprekken van Andrew. Samen met Willemijn Veenhoven hebben we (weer) een prachtig duo, dat afwisselend zal presenteren.

Andrew is geen onbekende in het Nederlandse medialandschap. Hij interviewde veel muzikanten voor onder andere 3voor12 XL en zijn eigen radioprogramma’s op NPO Radio 6 en later NPO Radio 2 Soul & Jazz. Ook was hij verslaggever voor het radioprogramma De Bus. Momenteel presenteert Makkinga een deel van de Soul Night op NPO Radio 2.

Andrew: “Kunststof is al 20 jaar een instituut, maar gaat tegelijk met de kunst en cultuur natuurlijk met haar tijd mee. Ik ben trots en blij dat ik nu mag aantreden om mijn bijdrage te leveren. En verheug me om in gesprek te gaan met en me te laten inspireren door de altijd bijzondere gasten.

Kunststof is al meer dan twintig jaar het kunst- en cultuurprogramma van de NTR op NPO Radio 1, waarin prominenten uit de cultuursector een uur lang worden geïnterviewd. Het programma is van maandag tot en met donderdag te horen van 19.00 tot 20.00 uur. [RadioWereld.NL]