Omroep Venlo is Omroep van het Jaar 2023

De jaarlijkse prijzen voor de beste journalistieke producties van de lokale publieke omroepen (NLPO) zijn uitgereikt: de Lokale Media Awards. Omroep Venlo is tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards door de jury uitgeroepen tot Omroep van het Jaar 2023.

Foto: Jan Buteijn

De vakjury onder leiding van Milouska Meulens, prijst ‘de sterke organisatie van de omroep, die hierdoor midden in de samenleving staat en de kwaliteit van de nieuwsproducties weet te bewaken. Een zeer professionele omroep waar zowel jonge, energieke als meer ervaren medewerkers onderdeel van uitmaken.’

Presentatietalent van het Jaar
Tara Boxman van Omroep Schie is uitgeroepen tot Presentatietalent van het Jaar. Ze was uit zeven genomineerden de winnaar tijdens het ‘Talentenweekend’ afgelopen week.

Beste journalistieke producties
De winnaars in de vier categorieën nieuws en achtergronden, audio, video en innovatie werden beoordeeld aan de hand van drie criteria: professionalisering / vernieuwing, lokale journalistiek / lokale democratie en lokale verbondenheid / impact.

Winnaar categorie ‘Audio’: ‘Er is geen feestje’ van Omroep Organisatie Groningen.
Winnaar categorie ‘Video’: ‘Expeditie010’ van Open Rotterdam.
Winnaar categorie ‘Nieuws en achtergronden’: ‘Vrije Val’ van Omroep Horst aan de Maas.
Winnaar categorie ‘Innovatie’: ‘Algoritme in Rotterdam’ van Open Rotterdam.

Professionalisering en groei
Juryvoorzitter Roos Moggré: “Het was een groot plezier om alle inzendingen te bekijken. Er is echt een professionaliseringsslag gemaakt in de sector. Iedere deelnemende lokale omroep zet ambitieus in op groei.De ingezonden producties van dit jaar waren zeer divers waarbij je ziet dat de makers met veel zorg en aandacht te werk zijn gegaan. Dat belooft alleen maar veel goeds voor de komende jaren.

De winnaars kregen namens de NLPO een opleidingscheque ter waarde van duizend euro en daarbovenop ook een voucher van vijfhonderd euro die werd aangeboden door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP). De uitreiking was niet live te volgen via radio, tv of online en achteraf. [RadioWereld.NL]