Tonnie Driessen is Omroepvrijwilliger van het Jaar 2023

Tonnie Driessen van de lokale omroep Regio8 is ‘Omroepvrijwilliger van het Jaar 2023’ geworden. Hij had de meeste stemmen van zijn achterban gekregen. Driessen kreeg de prijs tijdens de NLPO Inspiratiedag uitgereikt.

Foto: Still NLPO

Hiermee volgt hij Ellis Rijkers van Omroep Meierij op. In totaal waren er 13 genomineerden van verschillende lokale omroepen in de race voor deze prijs. Volgens de NLPO hebben bijna 3.000 personen gestemd voor deze publieksprijs. Als winnaar ontvangt Tonnie een opleidingsbudget ter waarde van 1.000 euro om individueel of met de omroep een training te volgen.

Tonnie Driessen: “Ik ben zeer trots om met de bokaal terug naar de Achterhoek te gaan. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen tussen de 13 genomineerden, dan sta je daar op het podium en dan zie je jouw naam, prachtig! Deze prijs draag ik op aan alle mannen en vrouwen die dag en nacht met passie klaarstaan voor hun lokale omroep.

Tonnie Driessen is al 32 jaar vrijwilliger bij Regio8. Tonnie presenteert, onder het pseudoniem Twan van Zee, elke zondagmorgen zijn familieprogramma Prima Hollandia, met dialect en Nederlandstalige muziek. Chris Tines (OR6) eindigde als tweede en Jan van de Beek (Lokale Omroep Zeewolde) als derde. [RadioWereld.NL]