Dennis Ruyer zwaait na 23 jaar af bij Radio 538: “Het was een mooi avontuur”

Dennis Ruyer signing off. 23 jaar, het was een mooi avontuur.” Met deze bescheiden woorden sloot Dennis Ruyer zondagmiddag zijn periode bij Radio 538 af. De deejay verlaat het radiostation om vanaf 15 januari aan de slag te gaan bij de nieuwe landelijke zender Joe, waar hij een dagelijks programma krijgt. 

Foto: video still stream 538

Ruyer begon in 2000 bij Radio 538 met het programma ‘Greatest Hits’ en was tevens sidekick van Jeroen van Inkel in de middag. Na het vertrek van Van Inkel droeg Ruyer enige tijd de middagshow op 538. Daarna volgden ook programma’s in de avond en het weekend, waaronder het legendarische programma ‘Dance Department’.

Begin 2017 stapte Ruyer over naar Radio Veronica, dat toen net als 538 eigendom van Talpa was, waar hij onder meer de middagshow en ‘Goud van Oud’ presenteerde. Wel bleef hij tot november 2021 Dance Department presenteren op 538. In oktober 2022 keerde Ruyer terug op Radio 538 waar hij programma’s in het weekend maakte, waaronder de ‘538 Top 50’. De afgelopen maanden presenteerde hij op zaterdag en zondag het blok tussen 12 en 15 uur. Ook was hij vaste vervanger van Frank Dane in de middag.

Vanaf komend weekend zijn Jordi Warners en Marrit de Vries op zaterdagmiddag te horen op 538, terwijl Warners op zondagmiddag solo te horen is. [RadioWereld.NL]