Qmusic start zondag met 19e editie van de Q-Top 1000 (Update)

Qmusic start zondag (12 november) om 12 uur gestart met de 19e editie van de Q-Top 1000. Gedurende zes dagen zet de landelijke radiozender de 1000 beste nummers op een rij. De eindejaarslijst is samengesteld door Qmusic met behulp van de luisteraars.

Foto: RadioWereld.NL

Die konden de afgelopen dagen stemmen op hun favoriete hit. De lijst trapt af met ‘Wavin’ Flag’ van K’naan op 1000. De rest van de lijst is al te zien op de site van Qmusic.

Alleen de top 10 heeft het station nog niet bekendgemaakt, waardoor het nog een verrassing is met welke plaat Qmusic komende vrijdag (17 november) de lijst sluit.

Wel stond de afgelopen 5 jaar ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen op nummer 1. Vorig jaar werd deze klassieker gevolgd door ‘Fix You’ van Coldplay op 2 en ‘Roller Coaster’ van Danny Vera op 3.

De Q-Top 1000 is elke dag vanaf 6 uur te horen op Qmusic. In de nacht wordt de lijst non-stop herhaald.

Feitjes
Een van de meest opvallende stijgers is ‘I’ll Be There For You’ van The Rembrandts, die op plek 107 eindigt. Deze klassieker uit de jaren ’90 krijgt een emotionele lading door het recente overlijden van Matthew Perry, bekend van zijn rol als Chandler Bing in de populaire hitserie ‘Friends’.

Nog meer opvallende stijgers en re-entries komen van onder andere Acda en de Munnik en de Haagse band Kane. Beiden kondigde dit jaar hun terugkeer aan en dat is terug te zien in de Q-top 1000. Zo leveren Acda en de Munnik twee nieuwkomers; ‘Morgen Wordt Fantastisch’ en ‘Als Het Vuur Gedoofd Is’. De monsterhit ‘No Surrender’ van Kane keert terug in de lijst en ‘Rain Down On Me’ stijgt meer dan 500 plekken.

Artiesten van Nederlandse bodem doen het goed in de Q-top 1000. Zo is Marco Schuitmaker dit jaar de hoogste binnenkomer en bemachtigt met, mogelijk de grootste hit van het afgelopen jaar, ‘Engelbewaarder’ plek #95. De Haagse band Son Mieux komt met hun betoverende nieuwe single ‘Tonight’,  dat is opgenomen met een live orkest, binnen op 297. Claude weet zichzelf met ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’ naar plek 292 te zingen.

Komende week komt Queen maar liefst 20 keer voorbij in deze negentiende editie van de Q-top 1000. De Engelse rockgroep haalde met ‘Bohemian Rhapsody’ nu al vijf keer de top van de lijst. Daarmee is Queen recordhouder met de meeste nummer 1-noteringen in de Q-top 1000 tot nu toe. De Q-top 1000 wordt al sinds de start van Qmusic in 2005 uitgezonden. Ook dit jaar kwamen er weer duizenden stemlijstjes binnen.

Nummers van de onvergetelijke Tina Turner sieren de lijst. De zangeres, die afgelopen voorjaar overleed, komt maar liefst 7 keer voorbij met onder anderen ‘The Best’ (207), ‘Private Dancer’ (289) en ‘What’s Love Got To Do With It’ (562).

Ook de muziek van Taylor Swift drukt zijn stempel op de Q-top 1000, waar ze meerdere posities inneemt. Na de start van haar indrukwekkende wereldtour komt ze deze week maar liefst 7 keer voorbij met onder anderen ‘Anti-Hero (84), ‘Love Story (144) en ‘Cruel Summer’ (319). [RadioWereld.NL]