Ron Brandsteder moet stoppen met programma op NPO Radio 5 (Update)

Het NPO Radio 5-programma ‘Ron Wacht Op De Nacht’ stopt eind dit jaar. Het wekelijkse programma gepresenteerd door Ron Brandsteder, houdt op vanwege wijzigingen in de programmering. De laatste uitzending is te horen op vrijdag 29 december van 22 uur tot middernacht.

Foto: NPO Radio 5 / Dingena Mol

Brandsteder is sinds 2019 op vrijdagavond te horen op NPO Radio 5. De presentator vindt het jammer dat zijn programma moet verdwijnen. “Ik heb er al die jaren met heel veel plezier aan gewerkt, doe zelf de samenstelling en geniet van de reacties van luisteraars. Ik hoop zeker nog aan Max verbonden te blijven, we zijn in gesprek over iets nieuws. Ondertussen gaan we tot de laatste uitzending van 29 december door met herinneringen ophalen, verhalen vertellen en natuurlijk de allermooiste muziek.

Vanaf januari is ‘De Avond op Vijf’ met Giovanca Ostiana te horen op de plek van Ron Wacht Op De Nacht.

Update
Nadat bekend was geworden dat Brandsteder zijn programma kwijtraakt, was de presentator gelijk vrijdagavond afwezig. “Ron ligt met allemaal tissues in zijn mandje“, vertelde vervanger Angela Groothuizen. “Hij is erg verkouden.” [RadioWereld.NL]