Dit zijn de genomineerden voor de Lokale Media Awards 2022

De NLPO, de koepelorganisatie voor de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen, reikt op 10 juni de Lokale Media Awards uit van 2022. De jury onder leiding van Rik van de Westelaken heeft de nominaties bekendgemaakt. Na twee selectieronden zijn bijna 200 inzendingen teruggebracht tot 19 nominaties in vijf categorieën.

Foto: RadioWereld

Rik van de Westelaken: “In de lokale journalistiek is veel gebeurd het afgelopen jaar. Als jury hebben we gezien dat niveau gestegen is en er is geïnvesteerd in de journalistieke groei en dat werpt zijn vruchten af. We hebben bijzondere diamantjes voorbij zien komen, dat smaakt naar meer. Het blijft moeilijk om inzendingen met elkaar te vergelijken: toch denken we dat de nominaties een mooie afspiegeling vormen van wat er bij de lokale omroep gebeurt.” Hieronder een overzicht van alle genomineerde inzendingen per categorie op een rij.

Categorie Nieuws en achtergronden:
-Sleutelstad (Leiden)- Afrekenen met vier jaar gemeentepolitiek
– Rtv Nof (Noordoost Friesland) – Het verhaal van de familie van der Wal na een allesverwoestende brand
– Schie TV (Schiedam) – Verkiezingsdebat

Categorie Audio:
– Rtv Stichtse Vecht – Vogelvrij
– Omroep P&M (Peel & Maas) – Eerste hulp bij… jezelf zijn
– Omroep Venlo – Radio Binnenstad

Categorie Video:
– Oog TV (Groningen) – Brams brievenbus
– 1Twente (Enschede) – De verzwegen wet
– Weeff (West-Friesland) – Weeff Spotlight
– Haarlem105 – Asielaanvrager Mo moet zich wekelijks melden bij AZC, een reis van vijf uur

Categorie Innovatie:
– Open Rotterdam – De Wacht
– 1Twente – 1Twente Senior

Publieksverkiezing Omroepvrijwilliger van het Jaar
Tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards in de verschillende categorieën wordt ook de award voor ‘Omroepvrijwilliger van het Jaar’ uitgereikt. Deze vrijwilligers zijn voorgedragen door hun eigen omroep en gekozen met de publieksstem. De top 5 van omroepvrijwilligers met de meeste publieksstemmen bestaat uit:
– Jan van de Beek, voorzitter bij Lokale Omroep Zeewolde
– Rik Visser, redacteur bij Omroep Sleutelstad (Lorelei)
– Ellis Rijkers, fotograaf en verslaggever bij Omroep Meierij
– Marcel Hijnen, techniek bij Studio Alphen
– Ton Kolmeijer, presentator bij WOS Media

En zeven talenten zijn door een jury geselecteerd voor de award ‘Presentatietalent van het Jaar‘. Ook werden door de aparte vakjury eerder de genomineerden voor ‘Omroep van het Jaar’ bekendgemaakt. Dat zijn: Oog Groningen, Wos, Studio Alphen en Omroep ZuidWest.

Lokale Media Awards
De stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen organiseert jaarlijks de Lokale Media Awards. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 10 juni, live vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten