Misdaadjournalist en strafpleiter presenteren Napleiten op BNR Nieuwsradio

Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra krijgen een eigen radioprogramma op BNR Nieuwsradio. Hun podcast Napleiten is vanaf 2 september elke zaterdag op BNR te beluisteren.

In deze bekende podcast Napleiten praten ze met advocaten en officieren van justitie over geruchtmakende strafzaken op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur. Vanaf september publiceert BNR de podcast ook via de bekende podcastplatformen.

De podcast bestaat sinds het najaar van 2021. Vorig jaar viel Napleiten in de prijzen als winnaar van de Dutch Podcast Awards in de categorie crime. In iedere aflevering staat één strafproces centraal waarbij Laumans en Flokstra hun gast kritisch ondervragen en op die manier de zaak tot op de bodem analyseren.

Christian Flokstra: “We vinden het belangrijk om via de podcast een zo groot mogelijk publiek te informeren over het rechtssysteem en daarbij het strafrecht in het bijzonder. Doordat we nu bij BNR horen zal ons bereik flink toenemen en we zijn trots dat Napleiten straks ook op de radio is te horen.” [RadioWereld.NL]