Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jan-Willem en Jeroen maken ochtendshow NPO Radio 2 wandelend tijdens Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse is inmiddels vol op stoom. Ook voor ochtenddeejays Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Zij presenteren hun NPO Radio 2-programma wandelend vanaf het parcours.

Foto: video still

Afgelopen woensdag trokken op dag twee tienduizenden wandelaars naar het westen richting Wijchen. Donderdag staat de beruchte Zevenheuvelroute naar Groesbeek op het menu. Dat wordt dus flink aanpoten.

De ochtendshow vanaf de Vierdaagse bevat uiteraard de gebruikelijke ingrediënten zoals de Introrally, dobbelsteen en het illustere 10-voor-9 journaal. Dit alles wordt omlijst met de onvervalste feestvreugde van de Vierdaagse.

Wij wandelen ongeveer 15 kilometer in de drie uur dat we uitzenden”, vertelde Kijk in de Vegte in RTL Boulevard. “We staan natuurlijk in de schaduw van wat de echte wandelaars presteren.”

Roodbeen kan altijd erg genieten van de mensen langs de kant. “Kinderen die met gesneden komkommer of dropjes zitten. Mensen die op hun klapstoeltje zitten te wachten op de eerste wandelaars. Dat is ontzettend leuk.” [RadioWereld.NL]