Viaplay blijft voorlopig in Nederland

De Zweedse streamingdienst Viaplay blijft ondanks financiële tegenslagen toch nog actief in Nederland. Wereldwijd trekt het zich terug uit veel landen, waarbij ook een kwart van de banen wordt geschrapt.

Het bedrijf verwacht in die regio’s geen winst te kunnen maken met nieuwe programma’s, wat leidde tot een grootschalige reorganisatie.

Viaplay, dat onder andere Formule 1-races uitzendt, zal zich voortaan enkel richten op Scandinavië en Nederland. Het bedrijf scoort namelijk veel kijkers in Nederland door Max Verstappen, ook zonder Olav Mol. Hierdoor vertrekt het wel uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Polen en de Baltische staten.

De nieuwe topman Lindemann maakt zich zorgen over de toekomstige kosten voor programma’s, hoewel de omzet stijgt. Eerder werden ook in Nederland al werknemers ontslagen, maar exacte aantallen zijn niet bekend. Wereldwijd heeft Viaplay ongeveer 1.500 medewerkers.

In het tweede kwartaal leed het bedrijf een verlies van ongeveer 6,5 miljoen euro, mede door een dip in advertentie-inkomsten en toenemende kosten. Viaplay heeft momenteel ongeveer 7 miljoen abonnees en verwacht dit aantal licht te laten stijgen gedurende het jaar.

In Scandinavië is Viaplay ook actief op radiogebied. Het bedrijf heeft radiostations in Zweden (Rix FM, Star FM, Bandit Rock en Lugna Favoriter) en Noorwegen (waaronder P4 Lyden av Norge en P5 Hits). [RadioWereld.NL]

Foto: RadioWereld.NL