Zoek
Sluit dit zoekvak.

Talpa sluit deal met Viaplay: SBS 9 wordt Viaplay TV en gaat Formule 1 uitzenden

Talpa Network en streamingdienst Viaplay gaan samenwerken. Een contentpartnership maakt mogelijk dat Talpa Network voor zijn zenders toegang krijgt tot een selectie van het sportaanbod uit het portfolio van Viaplay.

Vanaf vrijdag 5 april kunnen kijkers genieten van een scala aan sportevenementen, waaronder Formule 1, darts van de Professional Darts Corporation (PDC), en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga. Deze content zal beschikbaar zijn op Viaplay TV, voorheen bekend als SBS9. De gezamenlijke intentie van beide partijen is om het sportaanbod op Viaplay TV in de nabije toekomst verder uit te breiden.

Viaplay TV trapt af met de Formule 1 Grand Prix van Japan, met live de tweede vrije training op vrijdag 5 april, gevolgd door een herhaling van de Formule 1-talkshow Shakedown Japan. Op zaterdag 6 april om 13.00 uur is de kwalificatie te zien, gevolgd door de race op zondag 7 april, ook om 13.00 uur. De avond wordt afgesloten met een samenvatting van de race.

In april kunnen kijkers ook kijken naar darts uit de Premier League, met onder andere wedstrijden in Birmingham op 11 april en Rotterdam op 18 april, evenals live voetbalwedstrijden uit de Premier League.

Frans Klein, Directeur Video van Talpa Network, benadrukt het belang van deze samenwerking en is verheugd dat sportminnend Nederland een selectie van de sportevenementen van Viaplay kan ervaren op het open net. Ook Bastiaan van Dalen, Zendermanager van Viaplay TV, is positief over de toevoeging van sport aan het zenderaanbod en ziet het als een stap in de goede richting voor het bedrijf en de kijkers. Marco Zwaneveld, Head of Sports bij Viaplay Nederland, beschouwt de samenwerking als een volgende stap voor Viaplay in Nederland en belooft een unieke selectie van hoogwaardige sportcontent voor de kijkers.

Viaplay is al bekend als de Nederlandse thuisbasis van populaire sporten zoals Formule 1, Premier League-voetbal en darts van de PDC. Naast deze sporten biedt Viaplay ook Bundesliga-voetbal, EFL Championship-voetbal, Carabao Cup-voetbal, Hoofdklasse-hockey en Enfusion-kickboksen aan. Bovendien brengt Viaplay regelmatig exclusieve sportdocumentaires in première, waaronder de serie ‘Max Verstappen – Off the Beaten Track’. Met deze samenwerking brengen Talpa Network en Viaplay een gevarieerd en hoogwaardig sportaanbod naar de Nederlandse kijkers.

Rechten Formule 1
Het is momenteel onzeker of er meer Formule 1-races te zien zullen zijn op SBS. De vraag blijft zelfs hangen of Viaplay na dit seizoen nog de rechten voor de F1 behoudt. Onderhandelingen met de eigenaar van de Formule 1 zijn gaande, en verschillende bedrijven tonen interesse in deze begeerde rechten. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Twee opmerkingen:
    Televisienieuws op deze website zal best gewaardeerd worden, lijkt me.
    En, zullen de abonnees van Viaplay een deel van het abonnementsgeld terug willen?