Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bert van Losser en Paula Keizer wisselen van plek op Radio Oost (Update)

Veranderingen in de dagprogrammering bij Radio Oost. Sinds dinsdag (2 april) is Bert van Losser elke werkdag tussen 9 en 13 uur te horen op de zender. Hij wisselt van plek met Paula Keizer, die voortaan tussen 13 en 16 uur te horen is.

Foto: video still

Door de wissel is Van Losser weer op zijn oude plek te horen. Tot de grote programmaveranderingen begin 2023 was hij jarenlang in de late ochtend te horen. Van Losser neemt zijn vaste items ‘Een onmogelijk weetje’ en ‘Opsporing Verzocht’ mee naar de ochtend, terwijl Keizer ook in de middag ‘Keizers Cover’ speelt.

De rest van de programmering van Radio Oost wijzigt niet. Marcel Oosten en Bastiaan Kleinjan blijven het ochtendprogramma presenteren, terwijl Jan-Willem Kobes de luisteraars tijdens de avondspits bij blijft praten over het laatste nieuws.

RTV Oost gaat verder als Oost
Naast de wijziging in de programmering op de radio heeft RTV Oost ook afscheid genomen van RTV in de naam. De omroep gaat nu verder als ‘Oost’. Het logo is daarom opgefrist met een andere tint blauw. Ook hebben de twee radiostudio’s een metamorfose gekregen.

Volgens directeur-bestuurder Judith Hartman is de naamswijziging logisch: “Naast radio en TV werken we steeds digitaler en wordt de rol van online nog groter. De komende tijd bouwen we heel hard verder aan de digitale kijkbeleving van onze video’s en programma’s in de app en op de website.

De wijziging sluit ook beter aan op hoe het publiek Oost gebruikt en beleeft legt hoofdredacteur Henk Jan Karsten uit. “Ons publiek volgt ons vrijwel altijd in een mix van kanalen. Op radio en televisie, maar zeker ook online en op de sociale media. Programma’s worden steeds vaker op web en app gekeken of teruggekeken. We maken video’s voor YouTube die een uitwerking krijgen op online en social kanalen, radio luisteren doet een hele grote groep via televisie of digitaal.

Thuis bij Oost
De regionale omroep Oost start ook een nieuwe campagne onder de naam: ‘Thuis bij Oost’. Ook is het vanaf september weer mogelijk om een rondleiding of arrangement te boeken bij Oost. [RadioWereld.NL]