Dit is de voorlopige programmering van Joe

Joe is afgelopen vrijdag officieel gelanceerd als tweede landelijke zender op FM van DPG. Onder het mom van ‘Good times, great music’, draait het station de grootste hits uit de jaren’70, ’80 en ’90. Eigen deejays heeft Joe nog niet en daarom wordt het station gevuld met deejays van zusterstation Qmusic.

Kimberley Dekker presenteert voorlopig op werkdagen de ochtendshow tussen 7 en 10 uur. De komende weken is ze daarom niet in het weekend op Qmusic te horen. Daarna zijn Daniël Smulders en Edwin Noorlander elk drie uur lang te horen. Zij waren al vertrouwde stemmen die dagelijks op voorganger Joe 70s & 80s te horen waren.

De middagshow wordt van maandag tot en met donderdag tussen 16 en 19 uur gepresenteerd door Lars Boele. Op vrijdag volgen er wisselende namen. Afgelopen vrijdag presenteerde Mattie Valk de middagshow, terwijl voor komende vrijdag Stephan Bouwman in het schema staat.

Tijdens de avond, nacht en in het weekend is Je nog non-stop met elk uur nieuws.

De voorlopige programmering van Joe:
7-10 uur: Kimberley Dekker
10-13 uur: Daniël Smulders
13-16 uur: Edwin Noorlander
16-19 uur: Lars Boele

Muziek
Joe is gestart met een playlist van uitsluitend goed geteste hits uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Daarmee springt het station in gat dat Radio 10 heeft gecreëerd. De afgelopen jaren is de muziek op Radio 10 flink jonger geworden en worden er zelfs hits van dit moment gedraaid. Ook is radio 10 deels afgestapt van de geijkte classics.

Maar het draaien van uitsluitend de grootste hits uit de jaren ’70, ’80 en ’90 is ook een trucje om een begint station onder de voorkeuzeknop bij de luisteraar te krijgen. Want ondanks dat Joe met een 70’s & 80’s format al enige tijd op FM in de Randstad te horen was en landelijk op DAB+, is het station voor het gros van de Nederlanders nieuw. En daarom moet een potentiële luisteraar op elk moment dat hij/zij inschakelt een bekende classic horen, zodat gelijk duidelijk wordt waar het station voor staat en luisteraars blijven luisteren of later weer terugkomen.

Radio 10 haalde een vergelijkbare truc met de playlist uit, toen het in 2013 terugkeerde op FM. [RadioWereld.NL]

Eén reactie