Programmering Radio Oost volledig op de schop

Radio Oost pakt maandag 9 januari uit met een compleet nieuwe programmering. Vrijwel alle presentatoren wisselen van plek en ook de vertrouwde programmanamen als ‘Klaar Wakker’, ‘Goeiemorgen Overijssel’ en ‘Afslag Oost’ verdwijnen. Het gaat om de grootste verandering in meer dan 10 jaar tijd.

De veranderingen beginnen al in de ochtend. Jan-Willem Kobes mag, na ruim acht jaar lang het ochtendprogramma te hebben gepresenteerd, uitslapen. Vanaf 9 januari presenteert Marcel Oosten samen met Bastiaan Kleinjan het ochtendprogramma ‘Marcel & Bastiaan’. De belangrijkste ingrediënten zijn hetzelfde: nieuws, weer, verkeer en veel muziek.

Vanaf 9 uur is Paula Keizer te horen. Het afgelopen half jaar presenteerde zij het lunchprogramma op Radio Oost. Keizer neemt de plek in van Bert van Losser, die vanaf 12 uur vier uur lang te horen is.

Op weg naar huis is tussen 16 en 19 uur Jan-Willem Kobes te horen met het laatste nieuws, weer, verkeer en muziek. Kobes wisselt daarmee stuivertje met Oosten.

Ook in het weekend verandert er het nodige. Zo is Van Losser ook op zaterdag te horen. Tussen 10 en 13 uur presenteert hij ‘Weekend Overijssel’.

Door de nieuwe programmering heeft Radio Oost vorige maand afscheid genomen van Marcel Spijkerman. Hij was 25 jaar lang te horen op de zender en presenteerde de afgelopen 12 jaar ‘Goeiemiddag Overijssel’ tussen 14 en 17 uur.

Als overgang naar de nieuwe programmering is het deze week de ‘Verhuisweek’ op Radio Oost.

Met de nieuwe programmering hoopt Radio Oost de luistercijfers weer op te vijzelen. De afgelopen twee jaar heeft het station fors marktaandeel verloren. Scoorde het station in 2020 nog gemiddeld boven de 13% marktaandeel, de laatste maanden van 2022 was dit nog minder dan 5%.

We hadden een wat stoffig imago. Daar wil ik van af”, zei directeur Judith Hartman onlangs tegen Tubantia. Tegelijkertijd heeft RTV Oost de afgelopen maanden ook gereorganiseerd, waarbij 16 van de 106 fulltime banen verloren zijn gegaan. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Dat is gek.
    Dik 2 jaar geleden nog 13% scoren en nu 5%, dat klopt natuurlijk niet.
    De programmering was nog niet veranderd en dan besluit opeens een hele grote groep luisteraars niet meer af te stemmen?
    Door nu alles overhoop te halen raak je waarschijnlijk de vaste groep luisteraars ook kwijt.
    Radio is wat betreft een medium waar mensen niet zitten te wachten op veranderingen…..

Reacties zijn gesloten.