Bas Nijhuis verlengt contract bij Radio Oost

Voetbalscheidsrechter, analist en hobbyboer Bas Nijhuis blijft ook het komende jaar te horen als presentator op zaterdag op Radio Oost. Afgelopen weekend verlengde hij zijn contract met het regionale radiostation voor Overijssel.

Foto: video still RTV Oost

Nijhuis is sinds januari een vertrouwde stem op zaterdagochtend op Radio Oost. Samen met Bert van Losser presenteert hij tussen 10 en 13 uur ‘Weekend Overijssel’. Nu het eerste half jaar er bijna op zit was het de vraag of Nijhuis mocht blijven. En dus werden de luisteraars de afgelopen weken gemobiliseerd.

Zaterdag kwam dan eindelijk het verlossende antwoord van Radio Oost zenderbaas en middagpresentator Jan-Willen Kobes. “Ik kreeg zoveel dreigmailtjes na jullie actie dus ik durf niets anders te vragen. Minimaal nog een jaartje door.

Vanaf komend najaar wordt het programma waarschijnlijk verlengd en krijgt het een iets andere uitzendtijd: zaterdag van 8 tot 12 uur.

Nog altijd vindt Nijhuis radio maken geweldig. “Je kunt echt alles gebruiken. Als je ergens een quote of nieuws hebt kun je het er zo tussendrukken. Tv is toch wat meer geregisseerd en hier kunnen we echt doen wat we willen.“ [RadioWereld.NL]