Nieuwe zaterdagprogrammering voor Radio Oost

De zaterdag bij Radio Oost ziet er vanaf komend weekend (2 september) iets anders uit. Bert van Losser en Bas Nijhuis presenteren voortaan de ochtendshow, terwijl José de Bruin een eigen programma krijgt op de regionale zender voor Overijssel.

Foto: video still stream

De ochtend begint om 7 uur met ‘De Week van Marcel & Bastiaan’, waarin Marcel Oosten en Bastiaan Kleinjan terugblikken op de ochtendshows van de afgelopen week.

Vanaf 8 uur nemen Van Losser en Nijhuis het stokje over. Vier uur lang trappen zij het weekend af met veel muziek en leuke gasten. Het duo was al sinds begin dit jaar op zaterdag te horen, maar begonnen toen om 10 uur. Eind mei werd, toen Nijhuis zijn contract met Radio Oost verlengde, al duidelijk dat de show vroeger zou starten en langer zou gaan worden.

Voor Nils Achtereekte betekent dit dat zijn presentatiewerk voor Radio Oost geëindigd is. Hij was het afgelopen half jaar tussen 7 en 10 uur te horen.

Van 12 tot 14 uur kruipt José de Bruin achter de microfoon voor ‘Weekend Overijssel’, twee uur lang lekkere muziek en uit-tips. De Bruin is sinds vorig jaar al regelmatig als invaller te horen op Radio Oost en krijgt nu dus een vaste plek in de programmering. Tot voor kort was ze ook op Jumbo Radio te horen.

Oene Loonstra begint zaterdag een uur later. Vanaf 14 uur is hij te horen met ‘Toppers van Toen en Nu’, waarin de focus ligt op hits van de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90.

Daarnaast breidt RTV Oost het aantal uren visual radio op TV Oost flink uit. Op werkdagen kan er vanaf maandag tussen 6 en 17 uur meegekeken worden in de radiostudio. Op zaterdag worden de beelden tussen 8 en 17 uur uitgezonden en op zondag tussen 10 en 13 uur. [RadioWereld.NL]