Bas Nijhuis nieuwe presentator Radio Oost

Bas Nijhuis was al trouwambtenaar, analist, hobbyboer, dagvoorzitter, voetbalscheidsrechter, maar nu komt daar nog iets bij: radiopresentator. Samen met Bert van Losser presenteert hij nu elke zaterdag tussen 10 en 13 uur ‘Weekend Overijssel’ op Radio Oost.

Foto: video still stream

Het nieuwe programma is onderdeel van het vernieuwde Radio Oost, dat afgelopen maandag van start ging. Nijhuis, die regelmatig te gast is in het SBS6-programma ‘Vandaag Inside’ is blij met zijn nieuwe uitdaging. “Radio is lekker dynamisch. Ik heb er veel zin in. Bert is een ervaren radiomaker, ik vul dat dan aan op mijn eigen manier.

En dat radio heel dynamisch is, merkte Nijhuis gelijk al bij de start. Door technische problemen waren zowel Nijhuis als Van Losser niet te horen op Radio Oost. Na een kwartier waren de problemen opgelost en ging het programma alsnog van start. “Mijn eerste legendarische woorden op de radio waren niet te horen”, grapte de kersverse radiopresentator.

Met de introductie van de nieuwe radioprogrammering heeft Radio Oost ook afscheid genomen van de meeste doelgroepenprogramma’s in het weekend. De religieuze muziek op zondagochtend, Hoogtij, Weekendpallet, Jetzt Geht’s Los, Uitblazen en ook De Roze Golf zijn allen verdwenen van de zender. Dat laatste programma was het langstlopende programma op Radio Oost en was sinds 1985 wekelijks te horen.

Volgens hoofdredacteur Henk Jan Karsten is het niet meer per definitie de taak van de regionale omroep doelgroepenprogramma’s een plek te bieden. “Als regionale omroep hebben we besloten de programmering te vernieuwen, te verfrissen. Een ander geluid. En daar horen ook dit soort keuzes bij.” [RadioWereld.NL]

Zie ook:

Nieuwe audiovormgeving voor Radio Oost (audio)