Search
Close this search box.

Afke Boven nieuwe presentator NOS Formule 1

Afke Boven is sinds 2022 presentator bij het NOS Journaal. Zij gaat het serieuze werk voor het NOS Journaal combineren met de presentatie van het Formule 1-programma. Ook neemt Aafke Boven de presentatie van de NOS Formule 1-podcast voor haar rekening en presenteert ze de uitzending van de grand prix van Zandvoort, die ook live bij de NOS wordt uitgezonden.

Foto: NOS

Dione de Graaff, die de afgelopen twee jaar het Formule 1-programma van de NOS presenteerde, gaat voortaan naast haar werk voor NOS Studio Sport ook uitzendingen voor NOS Evenementen maken.

Sporten met snelheid vind ik enorm interessant, zoals de Formule 1“, zegt Afke Boven. “Ik volg de Formule 1 al sinds de tijd dat Michael Schumacher en Mika Häkkinen met elkaar de strijd aangingen voor het kampioenschap. Met name de verhalen, zowel de menselijke kant als de technische aspecten, maken deze sport zo boeiend om te volgen. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s het publiek mee te nemen in die bijzondere verhalen.

NOS Formule 1 wordt vlak na iedere grand prix uitgezonden. Het programma bestaat uit een korte samenvatting van de race aangevuld met korte interviews en analyses van ex-coureurs Jan Lammers en Jeroen Bleekemolen. Het programma is altijd op zondag, maar varieert van tijdstip vanwege de wisselende locaties van de grands prix gedurende een seizoen. [RadioWereld.NL]