Opnieuw luistercijferrecord voor classic rockzender Q104.3 in NYC

Q104.3 (WAXQ) in New York City is opnieuw bezig met een stevige opmars. Wederom noteert de classic rockzender zijn hoogte marktaandeel ooit, maar verstevigt ook de tweede plaats achter Lite FM. In Los Angeles blijft K-Earth 101 het grootst.

Dit blijkt uit de junicijfers van Nielsen Audio, verantwoordelijk voor het luisteronderzoek.

Al maanden heeft Q104.3 de wind in de zeilen. Begin van dit jaar verbrak het station het record van vorig jaar zomer. Maar ook de afgelopen metingen steeg het marktaandeel gestaag door. In de laatste meting wint de classic rockzender opnieuw 0,4%-punt, waarmee het marktaandeel op 6,8% komt. Dit is tevens het hoogste marktaandeel ooit voor een rockzender in de Big Apple weet luistercijferexpert Chris Huff.

Aan kop gaat nog altijd 106.7 Lite FM (WLTW). Wel verliest de popzender maar liefst 0,8%-punt, waarmee de winst van vorige meting weer als sneeuw voor de zon is verdwenen. Lite is nu goed voor 7,6%. Ook het weekbereik daalde met 1,5%, maar met bijna 3,76 miljoen luisteraars is Lite nog altijd bereiksleider.

Plek drie is voor (W)CBS FM 101.1. Voor het eerst in vier maanden stijgt het marktaandeel weer. Dit keer komt er 0,4%-punt bij en staat het station op 5,9%. CBS FM zit momenteel flink in een verjongingskuur, waarbij de focus steeds meer verschuift naar 80’s en 90’s en ook de eerste 00’s hits al op de playlist verschijnen.

De urban popzender WBLS 107.5 staat vierde met 5,5%. Nog net in de top vijf staat Z100 (WHTZ). De hitzender zag vorige meting het marktaandeel omhoog schieten naar 5,6%, maar zakt nu weer terug naar 5,2%.

Flinke winst noteert 103.5 (W)KTU. De dancezender schoot met 0,6%-punt omhoog naar 4,4% en staat nu zevende.

Kijkend naar de doelgroepen dan staat Lite bovenaan bij zowel 18-34, 18-49 als 25-54 jarigen.

Los Angeles
In de filmstad blijft K-Earth 101 (KRTH) de best beluisterde zender met 5,9%. Daarnaast heeft de classic hitszender met bijna 2,34 miljoen luisteraars ook nog eens de meeste luisteraars per week in Los Angeles, als was er wel een daling van 4,6%.

De popzender 104.3 My FM (KBIG) daalt met 0,2%-punt naar 5,2% en moet de tweede plek nu delen met zusterstation KOST 103.5. KOST stijgt met 0,7%-punt.

Ook winst is er voor 94.7 The Wave (KTWV). De urban popzender wint 0,3%-punt en noteert met 4,8% het hoogste marktaandeel in een jaar tijd. De talkzender KFI AM640 staat opnieuw vijfde met 4,3%. De hitzender 102.7 KIIS FM zakt verder terug en staat nu achtste.

Bij de doelgroepen staat K-Earth opnieuw op 1 bij 18-34 jaar, heeft het ook de koppositie weer herovert bij 25-54, terwijl de Spaanstalige softpopzender KLVE 107.5 nummer 1 is bij 18-49.

Dallas
Elke maand blikt RadioWereld.NL ook op de rangen en standen in een radiomarkt elders in de VS. Dit keer Dallas-Forth Worth, radiomarkt nummer vijf. Dallas is de tweede stad van Texas. In deze regio wonen ruim 6,3 miljoen mensen.

Aan kop gaat 98.7 The Spot (KSPF) met 5,4% marktaandeel. De classic hitszender stond decennia lang bekend als 98.7 KLUV. Eigenaar Audacy besloot echter het intellectueel eigendom van de zender te verkopen aan de christelijke organisatie EMF, die haar merk K-Love wil uitrollen in de regio, waarna KLUV de naam half juni wijzigde in The Spot en alle gepresenteerde programma’s schrapte.

The Spot heeft de nummer 1 positie overgenomen van 96.7 The Ticket (KTCK). De sportzender staat nu op twee met 5,1%.

Ook country is populair in Dallas met 99.5 The Wolf (KPLX) op drie met 4,8% gevolgd door New Country 96.3 (KSCS) met 4,7%. De hitzender Kiss 106.1 (KHKS) completeert d top vijf met 4,4% marktaandeel. [RadioWereld.NL]