Zoek
Sluit dit zoekvak.

CvdM: Kijkwijzer voldoet aan de voorwaarden

Het NICAM heeft in 2022 ruim voldoende in het werk gesteld om de kwaliteit en de relevantie van Kijkwijzer op peil te houden. Dat is de conclusie van het onderzoek dat het Commissariaat voor de Media (CvdM) deed in zijn jaarlijkse rapportage over het functioneren van Kijkwijzer.

De rapportage is door het CvdM verstuurd aan Gunay Uslu, demissionair staatssecretaris voor Cultuur en Media.

De bevindingen zijn gebaseerd op het door het NICAM aangeleverde rapport ‘Kijkwijzer – Interne Kwaliteitsbewaking 2022’. Uit het rapport blijkt dat Kijkwijzer in de meeste gevallen door mediabedrijven goed wordt toegepast.

Kijkwijzer wordt door een groot deel van het publiek als zinvol ervaren en daadwerkelijk gebruikt voor het sturen van het kijkgedrag van jongeren. [RadioWereld.NL]