Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amma Asante nieuwe voorzitter Commissariaat voor de Media

Amma Asante is door staatssecretaris Gunay Uslu van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap per 15 september 2022 benoemd tot voorzitter van het Commissariaat voor de Media (CvdM). De benoeming is voor de duur van vijf jaar. Asante volgt Renate Eringa-Wensing op die deze functie sinds 2019 als interim-voorzitter bekleedt.

Asante was van 1998 tot 2006 lid van de gemeenteraad van Amsterdam. Van 2016 tot 2017 was zij Tweede Kamerlid en voerde het woord over hoger onderwijs en laaggeletterdheid. Daarnaast heeft zij ervaring als bestuurder en toezichthouder bij maatschappelijke organisaties. Door haar politieke en bestuurlijke werkzaamheden beschikt Amma over een breed zakelijk netwerk op landelijk niveau.

Peter Eijsvoogel en Steven Flipse, beiden lid van het college van commissarissen, zijn verheugd over de benoeming van Amma Asante. “Amma is bestuurlijk, politiek en maatschappelijk sensitief en heeft natuurlijk gezag. Zij weet maatschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar concrete acties”, aldus Eijsvoogel. Flipse vult aan: “Ik zie in haar een krachtig voorzitter en prettige collega om samen de uitdagingen waar het Commissariaat voor staat aan te gaan.

Het college van commissarissen bestaat uit drie commissarissen waarvan twee parttime, die gezamenlijk belast zijn met de bestuurlijke besluitvorming. Het college geeft daarnaast als collectief richting, benoemt resultaten en geeft de beleidskaders mee. De dagelijkse leiding en de aansturing van de organisatie is belegd bij de fulltime collegevoorzitter. [RadioWereld.NL]