Wat is Het Geluid van 2023 op Qmusic?

Wat is Het Geluid op Qmusic? Dat is de vraag die menig luisteraar van het station de komende weken bezighoud. Het is in elk geval niet “het openklikken van een multomap.” Dit antwoord werd maandagochtend als eerste gegeven.

Foto: Qmusic

Sinds maandag 7 uur speelt Qmusic weer ‘Het Geluid.’ Het concept is simpel. Het radiostation laat een geluid horen. Wie het raadt, wint het bedrag dat Het Geluid op dat moment waard is.

Standaard is Het Geluid 2.500 euro waard en elke keer dat er op Qmusic een fout antwoord wordt gegeven, wordt Het Geluid 100 euro meer waard. Het spel wordt elke werkdag tussen 7 en 19 uur gespeeld. Het maximale prijzengeld dat Qmusic dit jaar uitkeert met Het geluid bedraagt in totaal 100.000 euro. Daar gaat nog wel de verplichte kansspelbelasting vanaf.

De Kluis weer op slot
De fanatieke spelers van Het Geluid hadden afgelopen donderdag al 24 uur de tijd om een gokje te wagen. Dit jaar zette het station namelijk voor het eerst de kluis open waarin Het Geluid zich bevond en kon iedereen een antwoord inzenden. Deze zijn allemaal in de kluis gestopt, waarna deze weer op slot is gedaan. Pas als Het Geluid in de uitzending van Qmusic geraden wordt, gaat de kluis open en wordt 2500 euro verdeeld over alle goede antwoorden die toen in de kluis zijn gestopt.

De reguliere editie van Het geluid is dus maandagochtend van start gegaan en kent verder geen wijzigingen ten opzichte van vorig jaar.

Aanmelden
Aanmelden voor Het Geluid gaat dit jaar opnieuw via de app. Wie zich voor 18.30 uur aanmeldt, doet nog diezelfde dag mee. Aanmeldingen na 18.30 uur tellen mee voor de eerstvolgende dag dat het spel gespeeld wordt. Wie mee wil doen moet zich elke dag opnieuw aanmelden.

Superronde
Ook dit jaar is er de Superronde. Net als vorig jaar kan deze elk moment van de dag vallen. Zodra het alarm gaat op Qmusic is de eerstvolgende ronde de Superronde. Degene die in de uitzending komt mag kiezen: 2x Het Geluid raden óf het huidige geldbedrag x2.

De Fastpass
De Fastpass is dit jaar ook weer van de partij. Vanaf 25 augustus maken luisteraars tijdens het weekendprogramma van Tom van der Weerd en Bram Krikke kans op een sluiproute, oftewel een fastpass. Hiermee kan doordeweeks tijdens het spel direct in de uitzending gekomen worden om het antwoord te geven.

De opgave van Het Geluid is hieronder te beluisteren. [RadioWereld.NL]