Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Eemland na ruim 30 jaar terug op FM in Amersfoort

Voormalig radiopiraat Radio Eemland keert terug op FM in Amersfoort. Vanaf dinsdag (1 augustus) is het station te ontvangen op 95.4 FM. Momenteel is op deze frequentie nog Easy Radio te beluisteren.

Foto: RadioWereld.NL

Eemland was in de jaren ‘80 een bekende radiopiraat in de keistad Amersfoort. In 2020 werd het station legaal nieuw leven ingeblazen via internet en DAB+ in de regio Amersfoort, Nijkerk, Nunspeet. Nu komt hier ook de frequentie 95.4 FM bij, de frequentie waarop het 34 jaar geleden ook al uitzond.

We zijn klaar voor een nieuwe fase in de radiowereld”, aldus Tom Kelbing, medeoprichter van Eemland. “We hebben de afgelopen drie jaar al enorm veel geoptimaliseerd op technisch gebied. We blijven onze luisteraars verwennen met de lekkerste classics uit de 70’s en 80’s in een goede kwaliteit wat mensen inmiddels van ons gewend zijn. Als de techniek ons niet in de steek laat zijn we vanaf 1 augustus weer te beluisteren via FM 95,4 MHz. We kunnen niet wachten om ook deze uitdaging aan te gaan”.

Radio Eemland is inmiddels het derde station dat in amper een jaar tijd in Amersfoort gaat uitzenden op 95.4 FM, een commerciële FM-frequentie met lokaal bereik. Deze frequentie werd vorig jaar juni geveild. Ook Eemland probeerde deze frequentie destijds te bemachtigen, maar uiteindelijk ging Camfactor Media, het bedrijf achter de radiozenders Glxy, Easy Radio en Oldies Radio, er met de frequentie vandoor.

Aanvankelijk verscheen in september Keistad Radio op de frequentie, maar na enkele weken werd dit station alweer vervangen door Easy Radio, een station dat uitzendt via diverse lokale DAB+-netten en de nodige overeenkomsten toont met Easy FM, de lokale omroep van Almere. De vergunning voor de frequentie 95.4 FM werd eind vorig jaar al overgedragen aan Easy Radio BV. [RadioWereld.NL]