Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 2 live bij Pride Amsterdam

Bart Arens en Carolien Borgers maken zaterdag (5 augustus) samen op NPO Radio 2 het programma ‘Vier De Liefde’. Daarin kunnen luisteraars platen aanvragen die te maken hebben met de Pride en het thema liefde. De uitzending komt live vanuit de Hermitage in Amsterdam, met uitzicht op de vaarroute van de Canal Parade.

De uitzending begint om 14.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Bart Arens staat in de studio in de Hermitage in Amsterdam en draait platen op verzoek van luisteraars van NPO Radio 2. Tijdens ‘Vier De Liefde’ wordt uiteraard verslag gedaan van de Canal Parade, de bekende botenparade die onderdeel is van Pride Amsterdam.

Carolien Borgers loopt langs de route en neemt de luisteraar mee langs alles wat ze ziet. Ze interviewt bezoekers en gaat in gesprek met interessante gasten. Ook AvroTros heeft een eigen boot die meevaart tijdens de Canal Parade. Verslaggever Chantal Koolhoven bevindt zich op de boot en vertelt over alle gebeurtenissen.

Pride Night
Ook na afloop van ‘Vier De Liefde’ staat NPO Radio 2 in het teken van de Pride. De ‘Soul Night’ wordt tot middernacht eenmalig omgedoopt tot de ‘Pride Night’. Tussen 18:00 en 21:00 draait Corné Klijn veel oud Pride-gerelateerde soul, disco en funk. Tussen 21:00 en 00:00 uur gaat Shay Kreuger daarmee door. [RadioWereld.NL]