Lifetime Achievement Award voor Jerney Kaagman

Zangeres Jerney Kaagman is geëerd met de Lifetime Achievement Award vanwege haar indrukwekkende muzikale nalatenschap. Op 76-jarige leeftijd mocht zij deze prestigieuze prijs in ontvangst nemen, uitgereikt door gitarist Jan Akkerman.

Foto: Still YouTube

Kaagman, die al geruime tijd strijdt tegen de ziekte van Parkinson lijdt, was erg blij met de erkenning en onderscheiding die ze heeft mogen ontvangen vanwege haar oeuvre.

In haar hoogtijdagen behaalde de formatie Earth & Fire grote hits, waaronder de onvergetelijke nummers “Memories” en “Weekend“. In 1983 kwam er een einde aan het gezamenlijke muzikale avontuur van de band. Vervolgens bracht Kaagman verschillende succesvolle soloplaten uit.

Haar betrokkenheid reikte verder dan haar eigen muziek, aangezien ze later voorzitter werd van Stichting Conamus. Deze stichting zet zich in voor de bevordering van Nederlandse muziek. Daarnaast vervulde de ervaren zangeres de rol van jurylid in de talentenjacht Idols. [RadioWereld.NL]

 

Gerelateerde berichten