NPO Radio 1 ook in juni meest beluisterde station via internet

NPO Radio 1 was ook in juni het meest beluisterde radiostation op internet. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Het is voor de vijfde maand op een rij dat de publieke nieuws- en sportzender de lijst aanvoert.

Foto: Pixabay

In juni werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld ruim 1,92 miljoen keer gestart (gs), ruim 60.000 keer meer dan in mei. Qmusic heeft dankzij de Foute Maand de tweede plaats van NPO Radio 2 overgenomen, terwijl Radio 538 weer voorbij is aan Radio 10.

Radio 10 60s & 70s Hits is op 13 de meest beluisterde themazender, RADIONL op 14 de grootste niet-landelijke commerciële zender. Radio Gelderland is op 29 de best beluisterde regionale publieke radiozender online.

Gemiddeld aantal actieve streams
Als gekeken wordt naar het gemiddeld aantal actieve streams (gaas), dan staat Qmusic bovenaan met gemiddeld 21.119 actieve streams tussen 29 mei en 2 juli, gevolgd door NPO Radio 2 en Radio 10.

Tekst gaat verder onder de tabel

Radio 10 Non-stop heeft met gemiddeld 189 minuten de langste gemiddelde luistertijd (ga), gevolgd door Sky Radio Non-stop@Work (164 minuten) en 538 Non-stop (154 minuten)

In totaal werden de 125 gemeten radiostations gemiddeld 17,42 miljoen keer per week gestart, iets meer dan in mei, en waren er gemiddeld 185.156 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 107 minuten.

Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. [RadioWereld.NL]