Zoek
Sluit dit zoekvak.

Slam brengt Ballenalarm, een parodie op maandelijkse luchtalarm

Op Slam loeit elke eerste maandag van de maand het Ballenalarm. Dit is een parodie op het maandelijkse luchtalarm. Martijn La Grouw maakte het liedje ‘Check je ballen‘ om extra aandacht te vragen voor zaadbalkanker, ook wel teelbalkanker genoemd.

Foto: Slam

Iedere eerste maandag van de maand loeit het luchtalarm om 12 uur. Dit alarm heeft eind vorig jaar een extra functie gekregen. De Stichting Zaadbalkanker heeft van het alarm een soort landelijke wekker gemaakt, waarop alle mannen in Nederland op hetzelfde moment even hun zaakje checken op vreemde knobbels. En dat is nodig, want teelbalkanker is de meest voorkomende soort onder jonge mannen tussen de 15 en 40 jaar.

En Martijn La Grouw, dagelijks te horen tussen 06.00 uur en 10.00 uur in het programma ‘Early Birds‘, heeft zelf een nummer gemaakt om luisteraars te helpen met deze check. “En ik beloof je: je kunt hem zo meezingen“,  aldus La Grouw. [RadioWereld.NL]