Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio 10 herhaalt vanaf zaterdag de 80s Top 1500

Radio 10 staat vanaf komend weekend weer geheel in het teken van de jaren ’80. Van zaterdag (5 augustus) tot en met zondag 13 augustus wordt de 80’s Top 1500 herhaald. De lijst werd ook al in maart uitgezonden.

Net als dat Radio 10 elk jaar een 80s toplijst uitzendt, is het inmiddels ook al traditie dat deze lijst in augustus herhaald wordt. Voorgaande jaren was dit de 80s Top 810, maar dit jaar werd de lijst uitgebreid naar 1500 nummers.

Waar de lijst eerder dit jaar nog uitgesmeerd werd over twee weken, worden voor de herhaling negen dagen uitgetrokken.

‘Take On Me’ van A-ha werd ook dit jaar verkozen tot grootste hit uit de jaren 80. Het is het vierde achtereenvolgende jaar dat ‘Take On Me’ de nummer één positie van de hitlijst claimt, in eerdere edities kreeg de hit ook de meeste stemmen van Radio 10-luisteraars. Het nummer ‘Careless Whisper’ van George Michael staat op nummer twee en de derde plek in de lijst is voor 80’s-klassieker ‘The Winner Takes It All’ van ABBA.

De 80s Top 1500 is elke werkdag tussen 6 en 21 uur te horen op Radio 10. In het weekend wordt de lijst tussen 7 en 21 uur uitgezonden. [RadioWereld.NL]

Top 10 80s Top 1500 2023
1. A-ha – Take On Me
2. George Michael – Careless Whisper
3. ABBA – The Winner Takes It All
4. Toto – Africa
5. Golden Earring – When The Lady Smiles
6. Anita Meyer – Why Tell Me Why
7. Phil Collins – In The Air Tonight
8. Michael Jackson – Billie Jean
9. Queen – Who Wants To Live Forever
10. Madonna – Like A Prayer