Duitsland: Antenne Niedersachsen moet op zoek naar nieuwe middagdeejay

De regionale commerciële radiozender Antenne Niedersachsen in de Noord-Duitse deelstaat Nedersaksen is druk op zoek naar een nieuwe middagdeejay. Oorspronkelijk was het plan dat voormalig ochtendjock Dominik Schollmayer vanaf september het middagblok voor zijn rekening zou nemen, maar dat is niet doorgegaan.

De afgelopen jaren presenteerde Tom Meyer het blok tussen 14 en 19 uur op Antenne Niedersachsen. Hij is echter verhuist naar het nieuwe digitale zusje Antenne Schlager.

Schollmayer was samen met Timm ‘Doppel-M’ Busche tweeëneenhalf jaar lang in de ochtend te horen op Antenne Niedersachsen. Eind april trok het station echter zonder verklaring de stekker uit het programma.

In juni werd bekend dat Schollmayer na de zomer terug zou keren naar de middag. Zijn collega Busche besloot echter het stoppen van de ochtendshow aan te vechten bij de rechter, wat uiteindelijk zorgde voor een schikking tussen de deejay en de zender.

Maar de middagshift gaat voor Schollmayer toch niet door. “We hebben met Dominik Schollmayer om de tafel gezeten en besproken hoe we in de toekomst willen samenwerken”, verklaart een woordvoerder van de radiozender tegenover DWDL. “Beide partijen hebben echter besloten dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk en de arbeidsrelatie in onderling overleg te beëindigen.

Inmiddels heeft Antenne al een vacature geopend voor een nieuwe deejay.

Schollmayer was sinds 2016 op Antenne Niedersachsen te horen. Het was zijn tweede periode bij het station, want eerder werkte hij er al van 2006 tot en met 2012 bij de zender. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten